Gaziantep’te şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Emel Akbaş Bayhan’ın annesi, aylardır süren sessizliğin bozulması için Adalet Bakanı Akın Gürlek’e çağrıda bulundu.
Gaziantep’te yaşanan ve aylardır üzerindeki sis perdesi aralanamayan Emel Akbaş Bayhan dosyası, acılı bir annenin feryadıyla yeniden gündeme geldi. Gülistan Doku olayında yürütülen titiz ve kararlı soruşturma sürecini yakından takip eden anne Muazzez Akbaş, aynı hassasiyetin kendi evladı için de gösterilmesini bekliyor. Adalet Bakanı Akın Gürlek’e seslenen anne Akbaş, kızının ölümündeki belirsizliğin artık son bulmasını istiyor.
Adalet arayışında yeni bir umut ışığı
Gülistan Doku dosyasında devletin sergilediği kararlı duruşun, evlat acısı çeken diğer aileler için de bir umut kaynağı olduğunu belirten Muazzez Akbaş, "Bakanımızın o dosyada gösterdiği irade, bizim gibi bekleyiş içindeki ailelere güç veriyor. Bir anne olarak yüreğimdeki yangını dindirecek tek şey, kızımın dosyasındaki karanlığın aydınlatılmasıdır. Aylar geçmesine rağmen somut bir neticeye ulaşamamış olmak, adalete olan inancımızı zorluyor" ifadelerini kullandı.
Soruşturma sürecindeki soru işaretleri
Anne Akbaş, kimseyi peşinen suçlamadığını ancak soruşturma dosyasında ciddi eksiklikler olduğunu savundu. Aile ve avukatlarının dikkat çektiği noktalar, olayın aydınlatılması için kritik birer eşik olarak görülüyor. Özellikle kamera kayıtlarının detaylı analizi, dijital materyallerin incelenme süreçleri ve otopsi aşamasında alınan biyolojik örneklerin akıbeti gibi konuların hâlâ yanıtsız kalması, ailenin endişelerini artırıyor.
Ayrıca, dosyada bulunan gizlilik kararının, müşteki tarafın sürece dahil olmasını engellediğini belirten anne Akbaş, taleplerinin gerekçesiz reddedilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. "Ben sadece gerçeğin peşindeyim" diyen acılı anne, kızının ölümündeki tüm şüphelerin giderilmesini ve adaletin tecelli etmesini bekliyor.