Vakıf Katılım web

ALTIN MARKAMIZ THY'Yİ UNUTMAYIN

İlnur ÇEVİK 31 Eki 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Tam kapasite çalıştığı zaman dünyanın en büyük ve en modern havaalanı olacak olan ve açılışı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı taçlandıran İstanbul Havalimanı başarılı olacaksa bu milli havayollarımız ve dünya markamız Türk Hava Yolları sayesinde olacak.

THY son 16 yılda yaptığı atılımlarla dünyanın en önemli hava yolu şirketleri arasında hak ettiği yeri buldu. Bunda zamanın Ulaştırma Bakanı olan Binali Yıldırım’ın ve zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rolü büyük. İki lider aynı katkıları son yıllarda da başbakan ve cumhurbaşkanı olarak vererek THY’nin dünya devleri arasına girmesinde başrolü oynadılar. Tabii ki bunda THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve bütün ekibinin de payı inkâr edilemez.

Bugün Atatürk Havalimanı artan yolcu trafiği yükünü kaldıramıyorsa bunun nedeni yabancı şirketlerin İstanbul’a uçma isteği değil esasında THY’nin yarattığı dev kapasite. İnsanlar dünyanın dört bir yanında THY ile uçmak istiyor ve neticede gelecekleri yer THY ağının kalbi olan İstanbul.

THY bu kapasiteyi, bu müthiş başarıyı elde etti. Onun sayesinde daha büyük, daha modern bir havalimanına ihtiyaç duyuldu. THY Afrika’da bir yıldız… Neredeyse her yere uçuyor ve büyük talep yarattı. THY’nin sunduğu hizmeti ne ABD’de ne de Avrupa’da hiçbir hava şirketi sunamıyor ve bu da THY’nin yolcu kapasitesini arttırıyor.

İşte bu yüzden Atatürk Havalimanı yetmedi şimdi İstanbul Havalimanı devreye giriyor ve hem ülkeyi hem de THY’yi daha da uçuracak…

Bir de bütün bunlara ek İstanbul’un Cenab-ı Allah’ın bizlere hediyesi o mükemmel coğrafi konumu var. Bu konum sayesinde hava yolculuğunda yakıt tasarrufu sağlamak isteyen hava yolları şirketleri ister istemez transit ağı merkezi olarak İstanbul’lumuzu seçiyorlar.

THY hepimizin üzerinde titremesi gereken bir hazine… Allah onu nazardan saklasın. Yoksa düşman çok… THY’nin bu başarısını kıskanan Batılılar rahat durmayacak. İstanbul Havalimanı’nın büyümesi ve devleşmesini çekemeyecekler. Çok uyanık olmamız lazım.