Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler 15 yıllık kaçışı sona erdi: Çocuk istismarcısına yargının tokadı!

15 yıllık kaçışı sona erdi: Çocuk istismarcısına yargının tokadı!

Adana’da çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, jandarmanın titiz çalışması sonucu yakalanarak cezaevine teslim edildi.

MUHABİR: Eray Aksoy
KAYNAK: İHA

Adana’da nitelikli cinsel istismar suçundan 15 yıl hapis cezasıyla aranan 67 yaşındaki firari hükümlü yakalandı. Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Sarıçam İlçe Jandarma ekipleri, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.Y. (67) yakalamak için çalışma başlattı. 

Saklandığı Yerde Yakalandı

Firari hükümlü saklandığı adres belirlendi. Adrese yapılan operasyonda hükümlü yakalandı.  Jandarma ve adliyede işlemleri yapılan O.Y. cezaevine teslim edildi.

 En Ağır Cezalar Bu Suçta Uygulanıyor

Türk Ceza Kanunu’na göre çocuğun cinsel istismarı suçu, suçun niteliğine göre 8 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Suçun nitelikli hallerinde, yani cebir, tehdit, birden fazla kişiyle işlenmesi veya mağdurun yaşının küçük olması durumunda ise ceza daha da artırılıyor.