Türkiye, dijital güvenlikte yeni bir başarı hikayesine daha imza attı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19-27 Mart 2025 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma birimlerinin 27 ilde gerçekleştirdiği kapsamlı siber suç operasyonlarında 237 şüphelinin yakalandığını kamuoyuna duyurdu. Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 118’i tutuklanırken, 34 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili adli işlemler ise titizlikle sürdürülüyor.
Milli Güvenlik İçin Dijital Hattın Ön Cephesi: Siber Suçlarla Mücadelede Kararlılık Sürüyor
Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda yürütülen operasyonlara, ilgili illerdeki emniyet müdürlükleri ve jandarma komutanlıkları da tam destek verdi.
Ankara’dan Karabük’e, İstanbul’dan Şanlıurfa’ya kadar 27 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarla, bilişim sistemleri aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve nitelikli hırsızlık gibi ağır suçlara karışan şahıslara darbe indirildi.
Siber Operasyonlarda Dijital Materyaller Ele Geçirildi
Operasyonlarda çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyale el konularak, suç delillerine hızlı erişim sağlandı. Bu materyallerden elde edilen veriler, suç şebekelerinin derinlemesine çökertilmesine yönelik kritik ipuçları içeriyor.
Bakan Yerlikaya: "Siber Vatan’da Nöbetteyiz!"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları yürüten Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve görev alan güvenlik güçlerini tebrik ederek, Türkiye'nin dijital güvenliğini tehdit eden hiçbir yapıya müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizdi.
Yerlikaya, “Siber Vatan’da sanal devriyelerimiz 7/24 görev başında. Suçlulara hiçbir alanda yaşam hakkı tanımayacağız” ifadeleriyle siber suçlara karşı verilen mücadelede kararlılık mesajı verdi.