İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Adana'da hayatını kaybeden 4 öğretmenin adına hatıra ormanı oluşturuldu

Adana'da hayatını kaybeden 4 öğretmenin adına hatıra ormanı oluşturuldu

Adana 2023 yılında hayatını kaybeden 4 öğretmen için hatıra ormanı oluşturuldu. Dün Öğretmen Günü'nde açılışı yapılan ormana çok sayıda fidan dikildi.

KAYNAK: DHA

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 6 Nisan 2023 tarihinde yaşanan trajik kazada hayatını kaybeden 4 öğretmenin anısına hatıra ormanı oluşturuldu. İlk fidanlar, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen anlamlı bir törenle toprakla buluştu.

Saimbeyli-Feke kara yolunda, Himmetli İlk ve Ortaokulu’nda görev yapan 4 öğretmen, ders bitiminde Feke’ye dönerken yamaçtan kopan bir kayanın otomobillerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Kazada Dilek Altıparmak (32), Pınar Kılıç (29), Ümmühan Dilbilir (39) ve Rahime Tanrıkulu (37) yaşamını yitirdi. Bu trajik olay, öğretmenlerin ailelerini, öğrencilerini ve meslektaşlarını yasa boğmuştu.

Öğretmenler Günü’nde Anma Töreni Düzenlendi

Kazanın ardından geçen sürede unutulmayan öğretmenler için 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde özel bir anma programı gerçekleştirildi. Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yentur, ilçe protokolü ve öğretmenlerin katıldığı tören, okulun toplantı salonunda yapıldı. Kar tatili nedeniyle öğrenciler katılamadı. Programda, hayatını kaybeden öğretmenlerin öz geçmişleri okunarak, onlara olan saygı ve özlem bir kez daha dile getirildi.

Adana'da hayatını kaybeden 4 öğretmenin anısına hatıra ormanı oluşturuldu

Hatıra Ormanı ile Ölümsüzleştirildiler

Törenin ardından, hayatını kaybeden öğretmenlerin anısını yaşatmak için bir hatıra ormanı oluşturuldu. Sedir, ceviz ve badem fidanlarının dikildiği ormana, öğretmenler ve protokol üyeleri tarafından can suyu verildi. Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, törende yaptığı konuşmada, kazada hayatını kaybeden öğretmenlere duyduğu minneti ifade etti:

“Onları saygı ve minnetle anıyoruz. Geçtiğimiz günlerde öğrencilerimizi öğretmenlerimizin kabirlerine götürerek ruhlarına dualar okuduk. Şehit öğretmenlerimizin mekanları cennet olsun.” dedi. Dikilen her fidan, görevleri başında hayatını kaybeden öğretmenlerin anısını yaşatacak birer simge olacak. Öğretmenler için oluşturulan bu hatıra ormanı, onların eğitim yolculuğundaki fedakarlıklarını ve unutulmaz izlerini gelecek nesillere taşıyacak.