Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında meydana gelen bir olay, bir ailenin hayatını kurtardı. Dün, Üniversite Mahallesi Hilal Sokak’ta gerçekleştirilen kontrolsüz bina yıkımı sırasında, molozların yola devrilmesi sonucu bir mobilya mağazasının duvarı yıkıldı. Bu esnada, bebek arabasıyla yoldan geçen bir ailenin yıkımdan saniyelerle kurtulması dikkat çekti.
Yıkım sırasında yaşanan anksiyete ve panik ise çevredeki vatandaşlar tarafından gözlemlendi. Olayın ardından, güvenlik kameralarındaki kayıtlar, molozların düştüğü sokaktan bebek arabasıyla geçen kadının görüntülerini ortaya çıkardı. Tam fark edilmeden önce bu ailenin oradan geçmesi, olayın ciddiyetini daha da arttırdı.
Güvenlik kamera görüntüleriyle saplantılı anlar
Olay anının kaydedildiği görüntülerde, yıkılan bina ve çevresinin havadan çekimleri de yer aldı. Mobilyacı dükkanının yıkılan duvarının ardından, yıkım çalışmasının devam ettiği görüldü. Yıkım sırasında toz ve moloz bulutları, sokağı kaplayarak çevreye ciddi zararlar verdi.
İş yerinden tanıkların yorumları
Olay sırasında iş yerinde bulunan vatandaşlar durumu anlattı. Bir tanık, "Arkadaşlarla çalışıyorduk. Aniden bir gürültü duyduk, adeta bir deprem etkisi oluştu. Bina yıkılmıştı ve yan taraftaki binaya da zarar verdi. Molozlar etrafa saçıldı" dedi. Ayrıca, bu tür yıkımlarda bir iş güvenlik uzmanı bulunması gerektiğini vurguladı.
Olay, kentsel dönüşüm süreçlerinde gereken önlemlerin bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor.

Avcılar’da faciadan saniyelerle kurtuluş kamerada