Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bursa’da feci iş kazası! Elektrik akımı can aldı

Bursa’da feci iş kazası! Elektrik akımı can aldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir kereste fabrikasında çalışan işçi Mahmut Memiş (32), vinçteki kabloya müdahale ederken elektrik akımına kapıldı ve yaklaşık 2 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA

Kereste Fabrikasında Feci İş Kazası

İlçeye bağlı kırsal Muratbey Mahallesi'nde bir kereste imalathanesinde çalışan Mahmut Memiş (32), vinçteki kabloyu takmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak yaklaşık 2 metre yükseklikten düştü. İş arkadaşlarınca İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Memiş, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.Memiş'in cenazesi, hastane morguna kaldırıldı.

Türkiye’de İş Kazaları Alarm Veriyor

Son yıllarda Türkiye’de elektrik çarpması ve yüksekten düşme kaynaklı iş kazaları ciddi sayılara ulaşıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, 2025 yılında elektrik kaynaklı iş kazaları ülke genelinde 150’den fazla ölüme, vinç ve yüksekten düşme kazaları ise yüzlerce yaralanmaya neden oldu. Bu veriler, iş güvenliği önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.