İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler 'FETÖ' yalanıyla 10 milyon lira gitti: Salihli’de akıl almaz dolandırıcılık!

'FETÖ' yalanıyla 10 milyon lira gitti: Salihli’de akıl almaz dolandırıcılık!

Manisa’da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcılar, 67 yaşındaki vatandaşı "FETÖ" yalanıyla kandırarak 10 milyon lirasını aldı.

MUHABİR: Gökhan Erek

"Masnisa'da Fetö operasyonu"

Manisa'da telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şahıslar, 67 yaşındaki vatandaşı, dolandırarak 10 milyon lirasını çaldı. Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma yapıldığı bildirilirken polis ekipleri de şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Salihli'ye bağlı Yörük Mahallesi'nde meydana gelen olayda İ.K. isimli vatandaşı (67) telefonla arayan şüpheliler, "FETÖ terör örgütüne adınız karıştı"  yalanıyla panik ortamı oluşturdu. Bunun üzerine korku ve panik içine giren vatandaş, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara, tüm birikimi olan 10 milyon lirasını teslim etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden mağdur, durumu polis ekiplerine bildirdi. Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken polis ekipleri de şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

YETKİLİLER, UYARILARDA BULUNDU 

Yetkililer, benzer yöntemlerle yapılan telefon dolandırıcılıklarına karşı vatandaşlara "Hiçbir polis veya savcı sizden para ya da ziynet eşyası istemez. Bu tür çağrılar aldığınızda hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayın" uyarısında bulundu.