Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü’nde önemli bir görev değişikliği gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla çıkarılan 2026/316 sayılı Atama Kararı, 18 Eylül 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki değişiklikler:
Bu karar kapsamında, Niyazi Turgay Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü görevinden alınarak, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atanırken, Polis Başmüfettişi Eraslan Er yeni Iğdır İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Ayrıca, bu kararname ile 39 ilin emniyet müdürlüklerine yeni atamalar yapılırken, birçok mevcut il emniyet müdürü de Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.
Eraslan Er'in geçmişi:
Yeni atanan Iğdır İl Emniyet Müdürü Eraslan Er, emniyet teşkilatında Polis Başmüfettişi olarak görev yapmaktaydı. Eraslan Er, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi gecesinde Ankara Özel Harekât birimlerinde görev alarak tanınan bir isimdir. Yıllar içinde edindiği tecrübe ile Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü'nde yeni bir dönem başlatması bekleniyor.

IĞDIR İL EMNİYET MÜDÜRÜ NİYAZİ TURGAY EGM EMRİNE ALINDI: YERİNE ERASLAN ER ATANDI