İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İlçe alarm veriyor! 45 günlük suyu kaldı

İlçe alarm veriyor! 45 günlük suyu kaldı

İlçedeki barajda su seviyesi, 4 milyon metreküpe geriledi.

KAYNAK: DHA

Edirne'nin Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'nda su seviyesi, 4 milyon metreküpe geriledi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 45 gün içinde ilçenin susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yaklaşık 65 bin nüfuslu Keşan'a içme suyu sağlayan ve 56 milyon metreküp kapasiteli barajın doluluk oranı kuraklık nedeniyle 4 milyon metreküpe kadar düştü. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, su seviyesinin alarm verdiğini ifade ederek, "Kadıköy Barajı'nda şu anda yaklaşık 4 milyon metreküp su kaldı. Ölü hacim ve buharlaşma kaybını düştüğümüzde, bu oran yaklaşık 45 günlük suyumuz kaldığı anlamına geliyor. Çok yakında barajdan su almak için kullandığımız bacalarımız, su seviyesinin düşmesiyle iş göremez hale gelecek ve platform kurup, pompa yoluyla su almaya başlayacağız. Bu da çok verimli olmayacak. Böyle giderse 45 gün içinde Keşan, susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya gelebilir" dedi.

'BİR DAMLA SUYA BİLE MUHTAÇ KALABİLİRİZ'

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve kurak bir sezon geçirdiklerini dile getiren Helvacıoğlu, "Vatandaşlarımızın sıcaklıklar karşısında serinlemek için yolları suladıklarını görüyoruz. Yerleri ıslatmak için kullanılan su 5 dakika içinde buharlaşıp gidiyor, sonra yeniden yıkanıyor. Bu da su israfına yol açıyor. Bunu yapmamamız gerekiyor. Suyu dikkatli kullanmamız, dişimizi fırçalarken, banyo yaparken, tıraş olurken dikkati olmamız gerekiyor. Unutmayalım ki; bilinçsiz kullanım nedeniyle yalnızca 45 gün sonra Keşan'a su veremeyebilir, hatta gelecekte bir damla suya bile muhtaç kalabiliriz" diye konuştu.