İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kadir Uğurtay’dan Sinem Dedetaş’a Sert Mesaj: “Burhaniye’yi Yükselen Fiyatlarla ve Sessizlikle Cezalandıramazsınız!”

Kadir Uğurtay’dan Sinem Dedetaş’a Sert Mesaj: “Burhaniye’yi Yükselen Fiyatlarla ve Sessizlikle Cezalandıramazsınız!”

Burhaniye Mahallesi’nde son günlerde gündemden düşmeyen emlak rayiç bedeli tartışması, muhtar Kadir Uğurtay’ın sert çıkışıyla yeni bir boyut kazandı. Üsküdar’da önümüzdeki dört yıl boyunca geçerli olacak rayiç artışlarına karşı duran Uğurtay, Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a açıkça seslenerek, “Burhaniye’yi yükselen fiyatlarla ve sessizlikle cezalandıramazsınız” dedi.

Burhaniye Mahallesi’nde emlak rayiç bedellerine gelen yüksek artış, Muhtar Kadir Uğurtay’ın Sinem Dedetaş’a yönelik sert açıklamalarıyla gündeme taşındı. Mahallede ekonomik kaygılar ve yönetimle iletişim krizi derinleşiyor. “Yüzde 700 Zam Mahallede Ekonomik Deprem Etkisi Yaratır”

Burhaniye Muhtarı Kadir Uğurtay, alınan karara karşı ilk günden beri kamuoyunu bilgilendiriyor. Kendisinin komisyon toplantılarına davet edildiğini fakat gerçek anlamda söz hakkı tanınmadığını ifade eden Uğurtay, “Bize sadece bilgilendirme yapıldı. Son söz hakkımız olmadı. Komşularım adına yüzde 700’lük artışı asla kabul etmiyorum. Bu karar Burhaniye’de yaşayan binlerce insanı ekonomik olarak derinden etkileyecek,” diye konuştu.

“Sorunları Dile Getirdiğim İçin Sosyal Medyada Engellendim”

Uğurtay’ın eleştirileri yalnızca zam oranıyla sınırlı kalmadı. Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın, kendisini sosyal medya platformlarında engellediğini açıklayan Uğurtay, bu tavrın mahallenin sesinin duyulmasına da engel olduğunu vurguladı. “Burhaniye’de molozların haftalarca kaldırılmadığını dile getirdim, diğer eksikleri aktardım. Bir yöneticinin eleştirilerden kaçmak yerine çözüm üretmesini beklerdik. Şimdi ise halkın temsilcisi olarak sesim kısıldı. Engellenen ben değilim; Burhaniye halkı oldu,” dedi.

Üsküdar Belediyesi: “Rayiç Bedeller Şeffaf Süreçle Belirlendi”

Tartışmaların odağındaki Üsküdar Belediyesi ise sürecin tamamen yasal ve şeffaf ilerlediği görüşünde. Belediyeden yapılan açıklamada, emlak rayiç değerlerinin belediyenin tek başına belirlediği bir oran olmadığı, farklı kurumlardan temsilcilerin yer aldığı takdir komisyonlarınca oluşturulduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca, Üsküdar’daki rayiç bedellerin piyasa değerlerinin hâlâ yüzde 35 altında olduğu, artışların ise 2027’den itibaren kademeli olarak yansıtılacağı belirtildi.

“Burhaniye Mahallesi’nde Güvensizlik Büyüyor”

Mahallede ise belirsizlik ve tepki hakim. Kadir Uğurtay’ın açıkça dile getirdiği “cezalandırma” endişesi, Burhaniye’de sadece ekonomik değil, toplumsal bir tartışmaya dönüşmüş durumda. Sakinler, zam oranlarının haksızlığını tartışırken bir yandan da mahallelerinin yönetime ne kadar söz geçirebildiğini sorguluyor.