Kahramanmaraş'ta yapılan kapsamlı bir operasyonda, doğa koruma...
Kaçak avcılar yakalandı:
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki av koruma faaliyetleri kapsamında kaçak saka kuşu avlayan 4 kişiyi yakaladı. Ele geçirilen 175 canlı saka kuşu, doğaya kazandırılmak üzere gerekli bakım ve tedavi sürecinden sonra özgür bırakıldı.
Yüksek ceza uygulandı:
Operasyonda ayrıca 4 germe ağ, 4 kafes ve 1 kuş sesi çıkaran cihaz da bulundu. Bu yasadışı faaliyetler nedeniyle, avcılar hakkında 576 bin 660 TL idari para cezası ve 1 milyon 645 bin TL tazminat olmak üzere toplamda 2 milyon 221 bin 660 TL ceza kesildi. Bu tür uygulamalar, doğanın korunması açısından büyük önem taşıyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA KAÇAK SAKA KUŞU AVLADIĞI BELİRLENEN 4 KİŞİ YAKALANIRKEN ELE GEÇİRİLEN 175 CANLI SAKA KUŞU DOĞAYA BIRAKILDI