Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Karaman'da inşaatta dengesini kaybeden kalıp ustası hastaneye kaldırıldı

Karaman'da inşaatta dengesini kaybeden kalıp ustası hastaneye kaldırıldı

Karaman'da inşaatın 4. katından düşen kalıp ustası, ağır yaralı olarak hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Karaman'da devam eden bir inşaatta, 41 yaşındaki kalıp ustası Cemil İ., 4. katın sonuna geldiği esnada dengesini kaybederek yaklaşık 12 metre yükseklikten düşmüştür. Olay, Çeltek Mahallesi 519. Sokak'ta bulunan inşaat alanında gerçekleşti.

İhbar üzerine olay yerine ulaşan sağlık ve polis ekipleri, hemen müdahaleye geçti. Ağır yaralanan Cemil İ., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan adamın durumu ciddiyetini koruyor.

Olay yeri incelemesi başlatıldı

Yangın yerine giden olay yeri inceleme ekibi, inşaat alanında detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. Meslek kazalarının önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınması ve bu tür durumların tekrar yaşanmaması için tesislerin denetimlerinin sıklaştırılması gerektiği vurgulanmaktadır.

İnşaat güvenliği ve kazalar

İnşaat sektöründeki iş kazaları, sıkça karşılaşılan bir sorun haline gelmiştir. Uzmanlar, iş güvenliği eğitimlerinin artırılması ve iş yerlerinde güvenli çalışma koşullarının sağlanmasının hayati önem taşıdığını belirtmektedir. Olayla ilgili olarak tahkikat başlatılmasının yanı sıra, benzer kazaların önlenmesi amacıyla çalışmalar yapılacağı ifade edilmektedir.

Karaman’da 4’üncü kattan düşen kalıp ustası ağır yaralandı

Karaman’da 4’üncü kattan düşen kalıp ustası ağır yaralandı