Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Manavgat Belediyesi'nde büyük hesaplaşma: Niyazi Nefi Kara için 69 yıla kadar hapis istemi

Manavgat Belediyesi'nde büyük hesaplaşma: Niyazi Nefi Kara için 69 yıla kadar hapis istemi

Manavgat Belediyesi’ne yönelik yürütülen ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran çıkar amaçlı suç örgütü davasında kritik bir eşiğe gelindi. Manavgat 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, belediye yöneticileri, meclis üyeleri ve iş insanlarından oluşan 41 sanık hakim karşısına çıktı.

Görevden uzaklaştırılan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’nın da aralarında bulunduğu 41 sanıklı davada savcılık, 6 ayrı suçtan 69 yıla kadar hapis cezası talep ederken, duruşma salonunda tansiyon yükseldi.

Manavgat Belediyesi’ne yönelik yürütülen ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran çıkar amaçlı suç örgütü davasında kritik bir eşiğe gelindi. Manavgat 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, belediye yöneticileri, meclis üyeleri ve iş insanlarından oluşan 41 sanık hakim karşısına çıktı.

Savcılıktan 8 isim için tutuklama talebi

Davanın bugünkü oturumunda savcılık makamı, suçlamaların niteliğini gerekçe göstererek 8 sanık hakkında tutuklama kararı verilmesini talep etti. Aralarında Niyazi Nefi Kara, başkan yardımcıları ve müteahhitlerin de bulunduğu sanıklar hakkındaki iddialar arasında rüşvet, zimmet ve irtikap gibi ağır suçlar yer alıyor. İddianamede, Kara’nın belediyedeki kamu gücünü kullanarak bir suç örgütü yönettiği öne sürülüyor.

Kara: Vicdanım rahat, adalete güveniyorum

Mahkemede söz alan Niyazi Nefi Kara, hakkındaki rüşvet iddialarını kesin bir dille reddetti. Özellikle bir ev alımıyla ilgili suçlamalara yanıt veren Kara, "Evimin bedelini kendi alın terimle ödedim. Beyanlara mı yoksa devletin resmi tapu kayıtlarına mı inanıyorsunuz?" ifadelerini kullandı. İfadesinde isminin başkaları tarafından kullanıldığını savunan Kara, tanıkların tahliye beklentisiyle yönlendirilmiş ifadeler verdiğini iddia etti. "Vicdanım rahat, çocuklarımın yüzüne bakabiliyorum" diyen Kara, adaletin tecelli edeceğine olan inancını vurguladı.

Savunma tarafı beraat istedi

Kara’nın avukatları ise mahkemeye sundukları savunmada, dosyada somut delil bulunmadığını ve örgütlenme şartlarının oluşmadığını savundu. Suçlamaların soyut iddialardan ibaret olduğunu belirten avukatlar, müvekkilleri için tahliye ve beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla süreci devam ettiriyor.