İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler 'O Çocuklar da gülmeyi özledi' Kahta’da öğrenciler Gazze için pedal çevirdi

'O Çocuklar da gülmeyi özledi' Kahta’da öğrenciler Gazze için pedal çevirdi

Kahta’da öğrenciler, savaşın gölgesindeki Gazze’deki çocuklara dikkat çekmek için pedal çevirdi. 'Gülmeyi unutan çocuklar için buradayız' dediler.

KAYNAK: İHA

Bisikletle yola çıkan öğrenciler, savaşın susturduğu çocukların sesi oldu. Gözler Gazze’deydi, kalpler tek yürek

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde düzenlenen "Gazze İçin Pedallıyoruz" temalı etkinlikte öğrenciler, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için pedal çevirdi. 
Gazze’de yaşanan acılara sessiz kalmak istemeyen öğrenciler, savaşın mağduru çocuklara destek olmak ve onların sesi olmak amacıyla etkinliğe katıldı. Mevlana Ortaokulu önünden başlayan etkinlik, Mehmet Ali Turan Caddesi güzergahı boyunca devam ederek Kaymakamlık bahçesinde sona erdi. Etkinlikte öğrenciler, Gazze’deki çocukların bisiklet sürmeyi, oyun oynamayı ve gülmeyi özlediği mesajını vererek, savaşlardan en çok çocukların etkilendiğine dikkat çekti. 

Etkinliğe ilçe protokolü, kurum amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katılarak Gazze için birlik mesajı verdi

İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Ortaokulu tarafından organize edilen etkinliğe Kahta Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi, İlçe Müftülüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün destek verdi. 
Etkinliğe Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, Kahta Belediye Başkanvekili Enver Dinçer, Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Duru, İlçe Jandarma Komutanı Halil İbrahim Elmacı, İlçe Müftüsü Süleyman Turul, kurum amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

ogrenciler-gazze-icin-pedal-cevirdi