Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Seferihisar'da kabus gecesi: 345 yazlık ev alevlere teslim oldu!

Seferihisar'da kabus gecesi: 345 yazlık ev alevlere teslim oldu!

İzmir'in gözde tatil bölgelerinden Seferihisar’da çıkan orman yangını, dakikalar içinde yazlık bir siteyi harabeye çevirdi. Geceyi alevlerle boğuşarak geçiren vatandaşlar yaşananları gözyaşlarıyla anlattı.

MUHABİR: Sibel Çınar
 1

Yazlık Cennet, Bir Anda Alev Cehennemine Döndü

İzmir’in Seferihisar ilçesi Doğanbey mevkisinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Doğankent Sitesi’ne ulaştı. 

345 evin bulunduğu yazlık site, kısa sürede tahliye edildi. 

Geceyi alevlerin ışığında geçiren Seferihisar halkı, bölgeden yükselen dumanları çaresizlikle izledi.

Yangına çok sayıda itfaiye ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

İlk belirlemelere göre onlarca ev kullanılamaz hale gelirken, iki araçta ciddi hasar oluştu. 

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölge havadan görüntülenirken, yaşanan yıkımın boyutu gözler önüne serildi.

1 / 3
 2

Dakikalar İçinde Tutuştu, Evler Tek Tek Yandı

Olay anını yaşayan site sakinlerinden Görkem Yarıcı, yaşanan dehşeti şu sözlerle aktardı:
"Elektrik yok, su yok... Kazma kürekle destek olmaya çalıştık ama mümkün değildi. Alevler her yeri sardı. Bahçemiz kül olmuş, evimizin durumu belirsiz."
1999 yılından bu yana aynı sitede oturduğunu belirten Yarıcı, birçok komşusunun evlerinin tamamen yandığını söyledi.

Efe Can Özdemir ise babası ve amcasının sitede yaşadığını belirterek, "Babam yangın sırasında evdeydi, son anda tahliye edildi. Allah böyle bir korkuyu kimseye yaşatmasın," ifadelerini kullandı.

Göz Göre Göre Geldi, Mücadele Zor Oldu

Gece boyu devam eden yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, rüzgarın etkisiyle alevlerin kontrol altına alınması güçleşti. 

Yangından zarar gören Doğankent Sitesi’nin havadan çekilen görüntülerinde, çok sayıda evin tamamen yandığı net bir şekilde görüldü.

Muharrem Yarıcı, “İtfaiyecilerle birlikte elimizden geleni yaptık ama rüzgar buna izin vermedi. Site resmen gözümüzün önünde yandı” dedi.

2 / 3
 3

Hasar Tespiti ve Soğutma Sürüyor

Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede geniş çaplı soğutma çalışmaları başlatıldı. 

İzmir Valiliği ve AFAD ekipleri sahada detaylı hasar tespiti için çalışma yürütüyor. 

Tahliye edilen vatandaşların bir kısmı çevre bölgelerdeki yakınlarının yanına yerleştirilirken, bazıları da sabah saatlerinde bölgeye dönerek evlerini kontrol etti.

3 / 3