Silivri açıklarında meydana gelen çarpışmanın ardından gemide bulunan 10 personelin kaybolması nedeniyle acil arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olayda, Türk bayraklı ALSU isimli ticari gemi ile Rulo sac metal yüklü TUĞBERK İMAMOĞLU isimli gemi çarpıştı ve TUĞBERK İMAMOĞLU batma tehlikesiyle karşılaştı.
Helikopter destekli arama kurtarma
Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları, 2 helikopter ve 9 deniz unsuru ile yürütülüyor. Olay yerine sevk edilen helikopterlerin, arama kurtarma çalışmalarına havadan destek sağladığı görüntülendi; ancak kaybolan 10 personelle henüz irtibat kurulamadı.
Deniz derinliği ve kazanın boyutları
Batan geminin bulunduğu bölgedeki deniz derinliği yaklaşık 800-900 metre olarak ölçüldü. Olay anında, ALSU isimli tanker gemisinin boş olduğu doğrulandı. Arama kurtarma ekipleri, güvenli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor ve tüm ihtimaller değerlendiriliyor.

Sahil Güvenlik ekiplerinin helikopter destekli arama kurtarma çalışmaları sürüyor