Sivas’ın Zara ilçesinde meydana gelen ayı saldırısında bir kişi ağır yaralandı. Olay, Korkut köyü Sırımlı yaylasında yaşandı ve hayvanlarını otlatmakta olan A.D. (45) adlı vatandaş, aniden bir ayının saldırısına uğradı.
Yaşanan bu talihsiz olay sonrasında A.D.’nin yakınları, hemen yardım çağrısında bulundu. İlk müdahale Zara'da yapıldıktan sonra ambulans helikopter ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne sevki gerçekleştirildi. Burada yapılan muayeneler ve tedavi sonrasında A.D.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Saldırı anında yaşananlar
Olay sırasında A.D.'ye uygulanan ilk yardım ve hızlı teşhis, ciddi yaralanmaların önlenmesine yardımcı oldu. Çevredeki vatandaşların yardımı ve sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesi, A.D.’nin yaşamını kurtardı.
Hastanede sağlık durumu
A.D.'nin hastanedeki tedavisi sürüyor. Doktorlar, hastanın genel durumunun iyi olduğunu ve sağlık durumunun stabil olduğunu bildiriyor. Ayı saldırıları, özellikle kırsal alanlarda hayvan sahipleri için bir tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Ayı saldırısına uğrayan vatandaş için ambulans helikopter havalandı