Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Sofullu köyü, fiber internet altyapı çalışmaları nedeniyle yaşanan yol sorunu ile gündeme geldi. Kazılan yolun kapatılmadan bırakılması, köy sakinlerinin tepkisini çekti.
Yolun durumu endişe veriyor
Köy sakinlerinden Yusuf Mutlu, yağışların ardından yol üzerindeki fiber kablonun yüzeyinin görünmeye başladığını ifade etti. Mutlu, kazılan yolların hemen kapatılmadığının altını çizerek, "Sevinelim mi, üzülelim mi? Yollar kesildi, içine fiber kablo döşendi, öylece bırakıldı" dedi. Yağmurda kablonun görünmesi ile ilgili endişelerini dile getiren Mutlu, kablonun hasar görmesinin riski olduğunu belirtti.
Yetkililere çağrı
Mutlu, bu çalışmaların kamu kaynakları ve emek açısından büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak, yetkililere seslendi: "Sorumlular gereğini derhal yapsınlar. Yazık değil mi? Bu kadar emeği ve masrafı beyhude hale getirmeyin." Ayrıca köy sakinleri de, fiber internet altyapı çalışmaları sonrasında yolun onarılmasını ve kabloların zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

ZONGULDAK (İHA) - ZONGULDAK’IN ALAPLI İLÇESİNE BAĞLI SOFULLU KÖYÜNDE, FİBER İNTERNET ALTYAPISI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA KAZILAN YOLUN KAPATILMADAN BIRAKILDIĞI İDDİA EDİLDİ.