Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) 2024-2025 akademik yılı mezuniyet töreninde yaklaşık 6 bin öğrenci, coşkulu bir atmosferde mezuniyet heyecanını yaşadı. Halk oyunları gösterileri, selamlama yürüyüşü ve kep atma töreniyle renklenen etkinlikte, eğitim hayatlarını tamamlayan öğrenciler sevdikleriyle birlikte bu özel günü kutladı.
Ozan Balcı: “Mazeret Üretmeyin, Aşkla Çalışın”
Van YYÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, gençlere ilham veren mesajlar verdi. Balcı, mezuniyetin yalnızca bir bitiş değil, aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı.
“Hayatı anlamlı ve coşkulu yaşamak lazım. Hedefleriniz olsun. İşinizi yılmadan, yorulmadan, mazeret üretmeden, aşkla ve canla yapmanızı tavsiye ediyorum,” diyen Balcı, Van’ın tarihi, doğası ve kültürel mirasıyla öğrencilere değerli bir yaşam deneyimi sunduğunu ifade etti.
Rektör Şevli: “Sadece Mesleğinizin Değil, İnsanlığın da Neferi Olun”
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, törende yaptığı konuşmada çağın hızla değiştiğine dikkat çekerek, teknolojik ilerlemelere rağmen evrensel insani değerlerin önemini vurguladı:
“Merhamet, adalet, ahlak, dürüstlük ve sorumluluk… Bunlar sizi ayakta tutacak pusulalardır. Gazze’de yaşananlar insanlık vicdanının ağır bir sınavdan geçtiğini gösteriyor. Sizlerden yalnızca mesleğinizde değil, insanlığın karşısında da sorumluluk almanızı bekliyoruz.”
Şevli, üniversiteyi sadece akademik bilgiyle değil, aynı zamanda irfanla yoğrulmuş genç bireyler yetiştirme gayesiyle yönettiklerini belirtti.
Duygusal Anlar: “Bu Ödülü Gazze’ye Adıyorum”
Törenin en dikkat çeken anlarından biri, üniversite birincisi olan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Nurevşan Karakaş’ın konuşması oldu. Henüz bir yaşındayken kaybettiği babasına ithaf ettiği sözleriyle duygulandıran Karakaş, Filistin atkısıyla çıktığı sahnede ödülünü Gazze halkına adadı:
“Bu mezuniyet, yalnızca bireysel bir başarı değil, ümmet bilinciyle şekillenmiş bir adanmışlığın sembolüdür. Aldığım ödülü, soykırıma uğrayan Gazellilere ithaf ediyorum.”
Karakaş’ın sözleri, törendeki protokol üyeleri ve konuklar tarafından uzun süre alkışlandı.
Törene Yoğun Katılım
Törene, Tuşba Kaymakamı Musa Göktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, İŞKUR İl Müdürü Selma Biçek, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin eşi Duygu Şevli, dekanlar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.
Törende dereceye giren öğrencilere ödül ve plaketleri takdim edildi. Mezuniyet kepi atan öğrenciler, halaylar eşliğinde mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.