İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Mithat Bülent Özmen'den Eyüpsultan'a hizmet sözü!

Mithat Bülent Özmen'den Eyüpsultan'a hizmet sözü!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “Ama seçilmiş olmak demek bir imtiyaz değil çok ağır bir mesuliyet. Allah’ın izniyle mahcup olmadan, mahcup etmeden Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” dedi.

MUHABİR: Hüsamettin Ozan Aslan

ERCAN ÖZTÜRK- Eyüpsultan Belediyesi Ensari Konağı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen bayramlaşma programına Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen ile birlikte Eyüpsultan Belediye Meclis Üyeleri, Eyüpsultan Belediyesi birim müdürleri, muhtarlar, ilçede bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Başkan Özmen, programda tüm katılımcıları ayrı ayrı selamlayarak bayramlarını tebrik etti.

Adaletli belediyecilik yapacağız

Sosyal ve adaletli belediyecilik vurgusu yapan Başkan Özmen, “Çok değerli bir 5 yıl, çok önemli bir 5 yıl. Bu mübarek günde arzu ettiğim, bütün dileğim, temennim toplumun her dokusuna, her kesimine dokunacak, onlara samimiyetle temas edecek sosyal belediyeciliği, adaletli belediyeciliği sizlerle birlikte uygulamak. Aldığınız hizmetleri, aldığınız işleri üzerine katarak yeni şeyler yaparsanız, toplum için faydalı işler yaparsanız o zaman güzel bir iş yapmış olursunuz. Devletin, kamunun, halkın ve milletin size verdiği mesuliyetin gereğini yerine getirmiş olursunuz.
Dolayısıyla bundan sonraki 5 yıl boyunca yapacağımız işlerde, hizmetlerde tamamen bu anlayışla, bu mantıkla sosyal belediyecilik yapacağız, adaletli belediyecilik yapacağız. Bunu yaparken de ortak aklı, müşterek aklı hep masada tutacağız" diye konuştu.

Ortak akılla hizmet edeceğiz

Belediye odaklı işlerin tamamında ortak akıl ve istişare olacağına dikkat çeken Özmen, "O ortak akılla Eyüpsultan’a hizmet edeceğiz. Çünkü Eyüpsultan maneviyatıyla, kutsiyetiyle, tarihiyle, kültürüyle çok kadim bir şehir, İstanbul’un kalbi. Bu kadim şehre hizmet etme fırsatı bulmak aslında hepimiz için seçilmiş insanlar olmak anlamına geliyor. Ama seçilmiş olmak demek bir imtiyaz değil çok ağır bir mesuliyet. Dolayısıyla mahcup olmadan, mahcup etmeden Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya inşallah, Allah’ın izniyle güzel işler yapacağız" ifadelerini kullandı.

e2.jpeg

Günlük plan yok 5 yıllık plan var

Planlı bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerini belirten Özmen, şöyle devam etti: "Adaylığımın açıklanması bir kandil gününe denk geldi. Görevimi devraldığım gün de cuma günü, Kadir Gecesi ve Ramazan ayına denk geldi. Dolayısıyla Eyüpsultan’da bunları teneffüs ederek, bunları idrak ederek göreve başlamış olmak benim için çok değerli. Bundan sonraki süreçte de ilçemizin sosyal olarak, ekonomik olarak kalkınmasını sağlayacak, manevi dokusunu daha da yüceltecek, yükseltecek işler yapacağız. Aynı zamanda çağdaş yüzünü, yaşamsal sorunlarını çözmüş, ekonomik refahını artırmış bir Eyüpsultan için çok planlı bir belediyecilik yapacağız, çok programlı bir belediyecilik yapacağız. Günlük planlarla, programlarla değil 5 yıllık bir strateji ile işe başlayacağız. Ama size bütün samimiyetimle söylüyorum 10 yıllık bir plan çizeceğiz ama bunu 5 yılda hayata geçirme niyetimiz, irademiz olacak. Böyle özel, böyle güzel bir günde beni kırmadınız, davete icabet ettiniz. Hepinize geldiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum, hepinizin mübarek Ramazan Bayramı’nı tekrar kutluyorum. İnşallah Allah bizi çok daha nice Ramazan Bayramlarına, Kurban Bayramlarına, Milli bayramlara birlikte kavuştursun.” Özmen Ensari Konağı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programın ardından Eyüpsultan’a ziyarete gelmiş vatandaşların ve esnafın Ramazan Bayramlarını tebrik etti.