İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

​ NATO ARKA ARKAYA SKANDAL DAVRANIŞLARA İMZA ATTI VE TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI…

YAYINLAMA:

Norveç'te 8-17 Kasım tarihleri arasında yapılan tatbikatın masa başında düzenlenen simülasyonları sırasında iki olay yaşandı.

İlk olay simülasyonlara ilişkin düzenlemelerin yürütüldüğü Norveç'teki Ortak Harp Merkezi'nde (JWC), ilk olayda simülasyonla ilgili arka plan belgeleri çerçevesinde "Düşman Liderler Biyografisi" hazırlandı. Ancak hazırlığı yapan ekip teknisyeni Atatürk'ün heykelini bu biyografilerden birine yerleştirdi. Skandalın ardından bilgisine başvurulan teknisyen, sosyal medyadaki araştırma sonrasında Atatürk heykelini "yanlışlıkla" yerleştirdiğini iddia etti. Simülasyona katılan Türk ekibin müdahalesi sonrasında Atatürk heykeli düşman liderler biyografisinden kaldırıldı. Skandala neden olan teknisyen ise heykelin Atatürk'e ait olduğunu bilmediğini savunarak özür diledi.

İkinci olayda ise Norveç Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir sivil personel Hollanda'daki karargahta simülasyon çerçevesinde kullanılan sanal bir sohbet mecrasında "Recep Tayyip Erdoğan" adlı sahte hesap açtı. Norveç ordusuna bağlı personel, sahte hesapla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın simülasyonda "düşman ülke liderleriyle" yakın ilişki kurduğu ve iş birliği yaptığı mesajını verdi. NATO'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Türk subayların tespiti sonrasında sahte hesap açan kişinin Türkiye kökenli bir Norveç subayı olduğu ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkması üzerine, söz konusu subay ordudan atıldı.

Yani neden boyna bu yanlışlıklar, hatalar hep bizi buluyor? Bir tarafta Atatürk’e hakaret, bir tarafta Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a hakaret.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de, tatbikat skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi. Stoltenberg açıklamasında sadece, Atatürk heykelini düşman biyografileri arasında kullanan teknisyene değindi, bu kişinin NATO ile bağlantısı olmayan, Norveç tarafından geçici olarak işe alınmış bir sivil çalışan olduğunu ve görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Ama bu özürler, pişmanlıklar yeterli değil.

Bu rezillikleri yapanlar tamamen bu işi bilinçli bir şekilde ve Türkiye düşmanlığını körüklemek için yapıyorlar ve NATO bunları önleyemiyor… Halkımız Avrupa Birliği gibi, Türk-Amerikan dostluğunu sorguladığı gibi NATO’daki müttefiklik ilişkimizi de yakında sorgulamaya başlayacak.

Bugünkü dünya şartlarında NATO, bugün de Türkiye’ye muhtaç yarın da. Onun için NATO yetkilileri Türkiye’ye düşmanlık besleyen insanları biran evvel ayıklamalı ve tasfiye etmeli. FETÖ’nün NATO’ya ne kadar sızdığını, bunlara pirim veren bazı NATO yetkililerine sormak lazım…

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...