İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

YATIRIM ZAMANI

YAYINLAMA:

Bir taraftan ihtiyaçlar ve yatırım için ucuz fırsatlar bulunmaktadır. Bu durum insanların yatırımı gündemlerine almalarını sağlamaktadır. Fakat güvenilir analizlerle yatırım fikri beslenemediğinden kararsızlık oluşmaktadır. Bu kararsızlığı aşmak üzere bir analiz modeli üzerinden değerlendirme yapmak önemlidir.

Önce ihtiyaç durumu gözetilmelidir. Yatırım ile elde edilecek varlık bir ihtiyaçsa konjonktürden bağımsız değerlendirme yapmak gerekir. Türk halkının bu anlamda gözü açıktır. Dünyanın her yerindeki yatırımları için gerek şirket gerek hammadde ve gerekse ikinci el makine satın almak üzere makul imkanları değerlendirdikleri görülmektedir. Bunun yanında gayrimenkul, otomobil gibi ihtiyaçlar için yeterli bir incelemeyle içe sinecek tercihler için uygun alım şartları mevcuttur.

İkinci olarak yatırım bir ihtiyaç değil fakat yatırımcının uzmanlık alanı ve korunma ihtiyacı var ise ucuzluk şiddeti göz önünde bulundurulmalıdır. Yatırım yapılacak varlığın daha ucuza alınamayacağı açıksa bu yatırım mevcut konjonktürde dahi mantıklıdır. Küresel bir bunalımın içinden geçtiğimiz düşünüldüğünde birçok fırsat bulunduğu açıktır. Aksi taktirde en iyi yatırım fırsatını bekleyenlerin bekleyişlerinin hiç bitmediği ve pişmanlıklar yaşadığı bilinmektedir. Faizden gelecek üç kuruştan medet umanların talihinin yaver gitmediği açıktır. Yeterli vadeyi göze alarak yatırım yaptığınızda olağanüstü haller hariç asla zarar edemeyeceğiniz birçok yatırım aracı bulunduğunu söylemekte beis yoktur.

Döviz cinsinden hesaplandığında tüm varlıkların aşırı ucuz olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle spekülatif amaçla yatırım için de doğru zamanlardan birinden geçtiğimiz açıktır. Her zaman fırsatların mümkün olan en iyisi için bekleyenler görülür. Ama unutmamalıdır ki mümkün olan iyi bir anlıktır ve yakalamak bir kesime göre tesadüfi genele göre ise tevafuktur. O an kaçırılıp yatırım yapılamadığında fırsattan bahsetmek de anlamsızdır.

Doğru zamanlardan herhangi birinde olduğunuzu düşünmeniz yatırım için en iyi fırsatın üzerinde olduğunuz anlamına gelir. Eğer size göre mevcut piyasa şartları ilgilendiğiniz yatırım için doğru zamanlardan biriyse yatırım zamanı gelmiş demektir.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...