CHP’nin 39. Olağan Kurultayı, Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşmasıyla başladı. Kurultayda alınacak kararlar ve parti içi dengeler kadar, salonda Kemal Kılıçdaroğlu’nun yokluğu da dikkat çekti.
Mutlak Butlan Tartışması ve Kılıçdaroğlu’nun Olası Geri Dönüşü
Parti içindeki bazı hukukçuların kurultay davasında “mutlak butlan” kararı çıkması hâlinde Kılıçdaroğlu’nun yeniden partinin başına geçebileceğini söylediği iddialar gündemdeki yerini koruyor.
Geçtiğimiz günlerde partisine yönelik sert ifadeler içeren bir video paylaşan CHP’nin eski Genel Başkanı, kurultayın açılışına katılmadı.
Özgür Özel Davet Edeceğini Duyurmuştu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu’nu kurultaya davet edeceğini belirtmişti. Ancak eski genel başkanın salonda bulunmaması, kulislerde farklı yorumlara yol açtı.
Özel İlk Gün Önder Sav, Muharrem İnce ve Dilek İmamoğlu ile Yan Yana Oturdu
Kurultayın ilk gününde dikkat çeken bir diğer detay ise, Özgür Özel’in Önder Sav, Muharrem İnce ve Dilek İmamoğlu ile yan yana oturması oldu. Bu kare parti kulislerinde “yeni denge” mesajı olarak değerlendirildi.