Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Samsun’da kabusu yaşadılar: Hacı Osman Deresi taştı, Havza’da hayat durma noktasına geldi

Samsun’da kabusu yaşadılar: Hacı Osman Deresi taştı, Havza’da hayat durma noktasına geldi

Samsun’un Havza ilçesi, şiddetli yağışların etkisiyle zor anlar yaşadı. Hacı Osman Deresi’nin taşmasıyla birlikte ilçe merkezi adeta sular altında kaldı. Sel sularının sürüklediği araçlar ve sular altında kalan iş yerleri, bölgede ciddi maddi hasara neden oldu.

Samsun’un Havza ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış sonrası taşan dere, bölgede büyük bir yıkıma yol açtı; Vali Orhan Tavlı, can kaybı yaşanmamasının tek teselli olduğunu vurguladı.

Samsun’un Havza ilçesi, şiddetli yağışların etkisiyle zor anlar yaşadı. Hacı Osman Deresi’nin taşmasıyla birlikte ilçe merkezi adeta sular altında kaldı. Sel sularının sürüklediği araçlar ve sular altında kalan iş yerleri, bölgede ciddi maddi hasara neden oldu. Olay yerinde incelemelerde bulunan Samsun Valisi Orhan Tavlı, felaketin bilançosuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Can kaybı yok, hasar tespiti sürüyor

Bölgedeki durumu yakından takip eden Vali Tavlı, sevindirici olanın can kaybı veya yaralanma yaşanmaması olduğunu belirtti. Tavlı, "Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma ihbarı almadık. Ancak ticari işletmelerimizde ciddi bir tahribat söz konusu. Ekiplerimiz, Samsun Büyükşehir Belediyesi, SASKİ, AFAD, DSİ ve Havza Belediyesi koordinasyonunda sahada hummalı bir çalışma yürütüyor. Temizlik ve hasar tespit faaliyetlerini en kısa sürede tamamlayarak yaraları sarmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar o anları anlattı

Sel felaketini bizzat yaşayan ilçe sakinleri ise yaşadıkları dehşet dolu anları tarif etmekte güçlük çekti. Ani bastıran yağışın ardından mahsur kaldıklarını belirten Bahadır Kaya, "Daha önce böyle bir afet görmedik. Su bir anda yükseldi, kepçelerin yardımıyla kurtulabildik. İş yerlerimizin durumu ortada, Havza şu an felç olmuş durumda" dedi.

Bir diğer vatandaş Bayram Şenses ise suyun şiddetine dikkat çekerek, "Su seviyesi neredeyse boyumuzu aşacak noktaya geldi. Araçlarımızın sürüklendiğini gördük, her şeyimiz zarar gördü" diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Bölgede güvenlik önlemleri üst seviyede tutulurken, temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor.