ATAKAN KAYALAR HAKKINDA BİLİNMEYENLER!

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Şimdi Atakan Kayalar Panoramasına bakalım.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan paylaşılan bir video sonrası sosyal medyada, bazı videolarda, bazı sohbetlerde Atakan Kayalar konuşuluyor. Bol bol kitap okuduğunu felsefe, siyaset, bilim ve teknoloji konularında oldukça bilgi sahibi olduğunu belirten Atakan sosyal medyayı ikiye böldü. Bir kesim 10 yaşındaki Atakan Kayalar'ın kristal çocuk olduğunu savunurken bir kesim ise yaşıtları gibi bir hayat yaşamasını, bu kadar sık medyada yer almasının ona zarar vereceğini düşünüyor. Son olarak bir basın toplantısında annesini susturarak 'sen git oraya otur' demesi herkesin tepkisini çekti.

Atakan Kayalar, Bauman, Sokrates, Aristotales, Rousseau gibi yazarların da olduğu ünlü yazarları takip ettiğini ayda 50 kitap okuduğunu söylemişti. 

Şimdi Atakan Kayalar Panoramasına bakalım. 

Fenomen yapmak, basın toplantısı yaptırmak yerine, ilk izlediğimiz süveterli çocuğa eğitimi için gerekli şartları oluşturup bir 10 yıl sonra "onu böyle tanışmıştık, şimdi üniversite için x üniversitesini seçti" gibi bir başlıkla tekrar görebilirdik.

ATAKAN KAYALAR HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ 

Atakan ve ailesi birkaç yıl önce çocuklarını oyuncu ajanslarına götürmüşler. Atakan birkaç yıl önce kitapla, felsefeyle alakası yok. Ailesine para kazandıracak bir çocuk olarak görünen Atakan cast ajansları vasıtasıyla oyuncu olmak esas amacı. Yıllar önceki Emir Berke Zincidi gibi bir tasarım. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya için videoyu çeken kişi ise ek iş olarak oyuncu ve cast direktörlüğü yapıyor. 2 yıldan beri bu videoyu çeken şahıstan drama dersi alan bir Atakan var. Çocuğun sadece ezberi çok iyi ki cidden zeki olsa bile şimdiden sosyal medyanın ve ilginin vermiş olduğu bir ukalalık ve kibir var bu da onu yavaş yavaş köreltecektir. Ayrıca evet cidden her yer de Atakan’ı görmek sinir bozucu. İlk videoda herkes tamam iyi dedi ve kandırıldı. Türk halkının duygularıyla oynamak ne kadar kolay değil mi? İşte yalancı çoban misali artık ne yapsa inanmam bu çocuk ve ailesine. 

 Üst üste videolarla karşımıza çıkan "Atakan" 3 yıl öncesine kadar pek de böyle değilmiş, tipik ortalama Türk çocuğu gibi tabletle, telefonla oyun videoları çekmiş like, abone peşinde koşmuş. Anlayacağınız bu çocuk 2-3 yılda bu kadar değişemez. Bazı kalıpların kendisine ezberletildiğini ve çevresinde olan birini rol model kabul ederek, taklit yaptığını düşünüyorum. 

Bir çocuk ailesine, büyüklerine, topluma saygı duymazsa o çocuktan da bir şey olmaz. Tamam kendini geliştiriyor zeki ama bilimin yanında kültür örf adetler o çocuğu kişileştirir.

ANNE KUTSALDIR

 İnsan annesine şu hareketi yapsa gece uyku uyuyamaz insan vicdan azabından.

Atakan annesine seni şöyle alalım diye emir veriyor. Bu çocuk maalesef ki saygısız ve egoist büyüyor. Acilen müdahale edilmeli. Emir Berke Zincidi de geçtiğimiz yıllarda büyük usta rahmetli Zeki Alasya'ya sette saygısızlık yapmıştı. Atakan ise daha da tehlikeli bir boyutta.

Sizlere bu çocuğun yaşında olan çok iyi müzik aleti çalan, matematikte zehir gibi olan tonla birey gösteririm.

Bu çocuk da felsefe kitapları okumuş bir birey.

Zamanındaki küçük şarkıcıları olan Küçük İbo, Küçük Onur gibi ne abartılıyor. Gerçekler ortada. 

Çocuk zaten hafif narsist olmuş, bilgi kirliliği içerisinde canlı yayınlara çıkmalar, basın toplantısı yapmalar mehdi muamelesi yapılır mı 10 yaşındaki çocuğa..

Vahim bir noktada bu çocuk, vallahi çocuğa üzüldüm. Canlı yayında moderatör soruyor öğretmenin ile aran nasıl, diye küstahça cevap vermemeler, kaşı yukarı kaldırımalar.

Çocuğa ülke halinde büyük kötülük yapıyorsunuz.

Mümkünse yaşının gerektirdiği başarı kriterlerini derslerinde başarı sağlasın yeter. Radikal seviyelere gerek yok.

Tamamıyla baştan aşağı yıllar öncesinden kurgulanan, Türk halkının duygularıyla oynanmak istenilen amacın başarı olmadığı ünlü olup kısa yoldan para kazanmak için yapılan 2 perdelik kötü vahim bir oyun izledik. 

***

Millet Kütüphanesi en iyilerden biri olmaya aday

DÜNYANIN EN İYİ EN YENİ KÜTÜPHANESİ

Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş mimariden esintiler taşıyan, 7 gün 24 saat hizmet verecek olan Türkiye'nin en büyük kütüphanesi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi geçtiğimiz gün açıldı. 

125 bin metrekare kapalı alanı olan ve aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitedeki kütüphanenin dünyanın sayılı kütüphaneleri arasına şimdiden girdi. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nin bilmeniz gereken özellikleri...

5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yer alan Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin inşa çalışmalarına 2016'da başlandı. Kütüphane şimdi, 125 bin metrekare kapalı alana sahip ve aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitede. Kütüphanede 4 milyon basılı, 120 milyonun üzerinde elektronik yayın ile 550 bin e-kitap ve nadir eser bulunuyor. Kütüphaneye e-Devlet üzerinden kayıt olunabilecek ve çipli kimlikle giriş yapılabilecek.

201 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA RAFLAR

Basılı kaynakların yanı sıra elektronik kaynak aboneliklerine de başlanan kütüphanede, 100 farklı ülkeden 134 farklı dilde basılı kitap ile 120 milyon makale ve rapor, uzunluğu 201 kilometreyi bulanan raflarda yer alıyor. TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından üniversite ve araştırma kütüphanelerine sağlanan EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisans) üyesi olan kütüphanede, bu kapsamda yer alan veri tabanları ve elektronik yayınlar da kullanıma açılacak.

SAYILI KÜTÜPHANELER ARASINDA YER ALIYOR

Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olma özelliği dışında, Millet Kütüphanesi'nin hem koleksiyon hem de hizmetleri açısından dünyanın sayılı kütüphaneleri arasına girdi. 

GÜNÜN SÖZÜ:

Millet olarak aşamayacağımız engel yoktur. 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN