Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri, hemşirelik mesleğinin kutsiyetini vurgulayan özel bir kutlama programına ev sahipliği yaparken, yakın zamanda kaybedilen meslektaşları Özlem Takcı’yı da unutmadı.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu, 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla düzenlenen anlamlı bir etkinliğe sahne oldu. Hastane yönetimi, akademisyenler ve çok sayıda hemşirenin katıldığı programda, mesleğin zorlukları ve fedakarlık gerektiren yapısı konuşuldu.
Vefa ve duygusal anlar
Etkinliğin en duygusal anları, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden hemşire Özlem Takcı’nın anıldığı bölümlerde yaşandı. Başhekim Prof. Dr. İbrahim Halil Kafadar, öğrencilik yıllarında birlikte çalıştığı Takcı’yı "değerli bir meslektaşımızdı" sözleriyle yad ederken, Başhemşire Fatma Yeşil ise Takcı’nın mesleki mirasına sahip çıkacaklarını belirterek, "Bugünü ona ayırarak vefamızı göstermek istedik" ifadelerini kullandı.
İletişimin iyileştirici gücü
Başhemşire Fatma Yeşil, bu yılki kutlamalarda "hasta ile iletişim" konusuna özel bir parantez açtı. Sadece tıbbi müdahalelerin yeterli olmadığını vurgulayan Yeşil, hastaların halini hatırını sormanın ve kurulan insani bağın tedavi sürecindeki iyileştirici etkisine dikkat çekti.
Bilimsel oturumlarla devam edecek
Kutlama programı kapsamında, hemşirelik uygulamalarına yönelik akademik paylaşımlar da yapılacak. Hafta boyunca sürecek etkinlikler kapsamında yarın, yoğun bakım süreçlerinde kritik öneme sahip olan "Erken Mobilizasyon" ve "Deliryum" konuları, uzman hemşirelerin sunacağı seminerlerle ele alınacak.