Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Matematik dehaları Nazilli’de buluştu: İl finalinde kıyasıya rekabet

Matematik dehaları Nazilli’de buluştu: İl finalinde kıyasıya rekabet

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen Ortaokullar ve Liseler Arası Matematik Olimpiyatları, bu yıl oldukça heyecanlı anlara sahne oldu.

Aydın genelindeki okulların en başarılı matematikçileri, düzenlenen büyük finalde yeteneklerini sergilemek için Nazilli Fen Lisesi’nin çatısı altında bir araya geldi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen Ortaokullar ve Liseler Arası Matematik Olimpiyatları, bu yıl oldukça heyecanlı anlara sahne oldu. Kendi bölgelerinde gösterdikleri üstün başarılarla finale adını yazdıran 17 ortaokul ve 26 lise takımı, il birinciliği için ter döktü.

Takım ruhu ön plandaydı

Sınav salonlarında bireysel yeteneklerinden ziyade kolektif zekalarını konuşturan öğrenciler, karmaşık problemleri çözmek için yoğun bir mesai harcadı. Takım çalışmasının temel alındığı organizasyonda, genç matematikçiler hem analitik düşünme becerilerini hem de kriz anlarında çözüm üretme yeteneklerini kanıtladı. Olimpiyat ruhuna yakışır bir centilmenlik içerisinde geçen yarışma, öğrencilere akademik anlamda önemli bir deneyim kazandırdı.

Ödüller törenle sahiplerini bulacak

Kıyasıya geçen mücadelenin ardından gözler sonuçlara çevrildi. İl genelinde dereceye giren ilk üç okulun isimleri, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan resmi ödül töreniyle kamuoyuna duyurulacak.

Müdürlükten teşekkür mesajı

Organizasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, sürecin başından sonuna kadar büyük bir özveriyle çalışan öğretmenlere, idarecilere ve hazırlık sürecinde ter döken tüm öğrencilere teşekkür edildi. Katılım gösteren her okulun kendi alanında önemli bir başarıya imza attığı vurgulanırken, öğrencilere gelecek eğitim hayatlarında başarı dilekleri iletildi.