Downing Sokağı Önünde Yoğun Tepki
Başbakanlık Ofisi 10 Numara önünde toplanan göstericiler, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile Dışişleri Bakanı David Lammy’i hedef alan sloganlar attı. “Starmer, Lammy, saklanamazsınız. Sizi soykırımla yargılayacağız” ifadeleriyle hükümete yönelik eleştiriler dile getirildi.
Gazze’de İnsani Yardım Engelinin Protestosu
Katılımcılar, İsrail’in 11 haftadır Gazze Şeridi’ne insani yardımın girişine izin vermemesine de tepki gösterdi. İnsanlık dramının devam ettiği bölgeye yardım ulaştırmanın engellenmesi protestocuların ortak gündemindeydi.
Holokost Mağduru Stephen Kapos’tan Duygusal Konuşma
Gösteriye katılan ve Holokost sırasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 7 yaşındayken soykırımdan kurtulan 87 yaşındaki Stephen Kapos, yaşadıklarını anlattı. Gazze’deki durumu izlediği belgeselle kıyaslayan Kapos, “Onların yaşadıkları bizim deneyimimizden daha kötü” diyerek “Gazze’deki yıkım kasıtlı” ifadelerini kullandı.
Filistin Dayanışma Kampanyası’ndan Çağrı: Artık Eylem Zamanı
Gösterinin ana düzenleyicilerinden Filistin Dayanışma Kampanyası (PSC) Başkanı Ben Jamal, sadece sözlerin yeterli olmadığını vurgulayarak, uluslararası toplumun Gazze’deki soykırımı durdurmak için acilen harekete geçmesi gerektiğini belirtti.