İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

GS ve FB Bakü’de de dost olamadı

YAYINLAMA:

Ama, içerdeki tahammülsüzlüklerini COP29’a taşımaktan da geri durmadılar. Bakın neler oldu! Futbol kulüpleri, Azerbaycan’ın Karabağ Kulübü önderliğinde, Avrupa Kulüpler Birliği’nin (ECA) desteğiyle “Futbol Kulüpleri İklim İtifakı” çatısında buluştu.

Toplu Resim4

Karabağ Kulübü Başkanı Tahir Gozel, resmi yazıyla davette bulundu. İngiltere’den Liverpool ve Tottenham, İspanya’dan Atletico Madrid ve Real Betis İtalya’dan Udinese Portekiz’den Porto, Brezilya’dan Flamengo ve İsveç’ten Malmö kulüpleri arasına iki de Türk takımı katıldı: Galatasaray ve Fenerbahçe.

Resmi olarak müttefik oldular. Galatasaray’ı Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Hatipoğlu, Fenerbahçe’yi kulübün dijital dönüşüm direktörü Gülce Şeneren Koçak temsil etti. Türkiye’den bir de ünlü futbol adamı vardı: Fatih Terim.

Fatih Terim

Terim, futbolun kamuoyu oluşturma gücünün böylesine değerli bir alanda kullanılmasını tebrik etti. Farkındalık oluşturmak, desteği büyütmek için ön ayak olan takımlara teşekkür etti. Bütün takım temsilcileri tek tek imza attı.

Topluresim

Sonra toplu fotoğraf çekildi. Her yerde haberleri yapıldı. Peki COP29 dönüşü, neler gördük?

1-Fenerbahçe, web sitesindeki haberde, Galatasaray adını kullanmadı. İttifak 11 takım olarak açıklanıp 10 takım adıyla haberleşti.

2-Toplu fotoğrafta GS yöneticisi yer almadı çünkü Fenerbahçe imza atarken fondaki FB logosu 5 yıldızlıydı. Fenerbahçe’nin 5 yıldızlı logosunu legalize etmekten kaçınma fikri hakimdi.

Toplu Resim7

3-Galatasaray web sitesi ve ilgili mecraları deklarasyonu da etkinliği de ittifakı da haber yapmadı, duyurmadı. Karbon ayak izini azaltmak, sürdürülebilir bir dünya için tüm faaliyetlerinde hassasiyet göstermek için 11 kulüp bir araya geldi. Galatasaray ve Fenerbahçe, resmi olarak müttefik oldukları deklarasyonda, fiziksel olarak yan yana gelemediler.

Ama soranlara aynı bilinçle yanıt verebildiler: COP29 Bakü’de biz de vardık. Çocuklarımızın geleceği için deklarasyon imzaladık!

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...