İtibarsızlaştırma

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Pazar günü hepimiz büyük bir keyifle Pazar sabahı için oldukça erken bir saatte Avustralya ile olan Dünya Kupası maçımız için televizyonlarımızın karşısına geçtik ve heyecanla maçı izledik. Sonuç büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bizim Çocuklar sahada ne yaptığını bilmez bir şekilde, savruk, dağınık ve keyifsizlerdi. Avustralyalılar bize nefes aldırmadı, doğru düzgün organize olmak bir yana hem sahaya çıktığımız on bir hem de oyuna girenler açısından fiyasko bir güne merhaba dedik.

Daha maç devam ederkenki dakikalarda sosyal medyada Kerem Aktürkoğlu’nun beraber topa çıktığı iki Avustralyalı futbolcunun yanında küçücük kaldığı bir foto birden bire ve birden çok odaktan servis edilmeye başlandı. Organize olduğu ve yurt dışı iltisakları olduğu da X yönetiminin art niyetli bir şekilde hemen algoritmalara dâhil edip kartopu misali büyütülmesinden kabak gibi anlaşılmaktaydı.

Birçok dostumuz hemen tedirgin olup ne oluyoruz diye sorgulamaya başlayınca bu resmin tamamen kurgu/montaj ve yapay zekâ marifeti olduğu, Kerem’le mücadele eden 15 numaralı oyuncunun bugün maçta oynamadığı anlaşıldı. Muhtemelen ezeli ve ebedi düşmanlarımız, yurt içindeki bağlantıları/Sözcü’leri vasıtasıyla dolaşıma soktukları bu resimle milli takımımızı ve Türkiye’mizi itibarsızlaştırmak için bir hamle daha yapmışlar fakat dikkatli gözlerden kaçmayan bu hileleri istedikleri etkiyi yapamamış oldu özellikle iç piyasada. (Fakat TRT’de bu görüntüye istinaden yapılan haybeden yorumlar olaydan daha vahimdi.)

Su uyur, düşman uyumaz atasözümüzü doğrularcasına, bu yalan tutmayınca bu sefer bazı milli futbolcularımızın kaldıkları otelin balkonunda sigara içerlerken görüntülenen, uzaktan tele-foto objektifle çekilmiş bir paparazzi haberi devreye sokuluverdi. Bu bulanık ve oldukça kısa görüntüde Abdülkerim, Çağdaş ve tam olarak seçilemeyen bir oyuncumuzun daha balkonda sigara içtiklerine dayanak olan video hem çok kısa hem çok bulanık, hem de futbolcuların ne yaptıkları net olarak anlaşılamıyor. Ama altına yazılan spotta üç oyuncumuzun sigara içtikleri iddiası sanki gerçekmiş gibi lanse ediliyor.

Günümüzde yapay zekâ ile neler yapılıyor hepimiz biliyoruz. Bu görüntüde de muhtemelen yapay zekâ işin içinde ve gene aynı odak bu görüntüleri servis ederek bizim oyuncularımızı itibarsızlaştırmak için ikinci hamlesini yapıyor.

Pazar günü olduğu için resmi makamlar işin farkına varıp tedbir alana kadar yalanlar dünyayı kaç tur attı bilinmez. İlk anda halk ile milli takımımızın arasındaki güven bağları istemeden de olsa biraz zedelendi. Zaten 2-0 yenilmişiz, doğru düzgün bir varlık gösterememişiz maçta ama gene de daha önümüzde iki maç ve alınacak 6 puan var ve bizim çocuklar bu altı puanın en az dördünü rahatlıkla alabilir yeter ki birlik ve beraberlik zedelenmesin. Halk ile futbolcularımızın arasındaki bağlar kopmasın.

Şimdi bu işi düzeltmek bizim futbolcularımıza kaldı. Paraguay ve Amerika ile yapılacak iki maç ve iki 90 dakikada bize hem kendilerini ilk maçtan dolayı affettirecekler hem de kendilerine itibar suikastı yapan yapı ve odaklara en güzel cevabı sahada vermiş olacaklar.

Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi, “Ey Türk istikbalinin evladı, muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” Sen yeter ki mücadele et ve çarpış. Gerisi nasıl olsa gelecektir.

Haftaya daha güzel günlerde görüşmek üzere hoşça bakın zatınıza.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...