OTOMOTİV'DE KADININ ADI VAR MI?

Ahmet ÇELİK 15 Mar 2021

Ahmet ÇELİK
Tüm Yazıları
Geçen hafta Dünya Kadınlar Günü haftasında Citroen Türkiye Genel Müdürü olarak atanan Selen Alkım'ın basın bülteni geldiğinde zamanlama dikkatimi çekmişti.

Geçen hafta Dünya Kadınlar Günü haftasında Citroen Türkiye Genel Müdürü olarak atanan Selen Alkım’ın basın bülteni geldiğinde zamanlama dikkatimi çekmişti. Bültendeki ilk açıklama da Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille yapılmıştı. “İşte Fransız centilmenliği” diye düşünürken bültende genel müdür olarak atanan

Selen Alkım’dan tek kelime açıklama olmamasını yadırgadım. Türkiye’nin şu an tek kadın genel müdürü olarak atanan Selen Alkım hakkında açıklamayı bir erkeğin yapması bir bana mı garip geldi merak ediyorum? Hadi ilk açıklamayı başkan olarak yapılmasına normal desek de; bültende Alkım’dan bir cümle de mi konamazdı? Erkek egemen otomotiv sektöründe yine “kadının adı yok” durumu olmuş bence. Bunun bilinçli yapıldığını sanmıyorum; ama “zihniyet” Fransız da olsan, Türk de olsan aynı işte! Bu çelişkiyi vurgulamak istedim. Selen Alkım’ın eğitim ve iş CV’si sektördeki birçok erkeği kıskandıracak seviyede… Bu vesile ile de Selen Alkım’ı kutluyorum. Citroen’e eğer “erkeklerden fırsat bulursa” çok önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum.

Bir OGD klasiği…

Bu hafta otomotiv sektörümüzdeki önemli bir etkinliğin startı verildi.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için aday modeller belli oldu. Yine büyük bir heyecana tanık olacağız. Bu etkinlik Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin kuruluş hedeflerinin başında geliyordu. Öyle de oldu. Üye gazetecilerin oylarıyla Türkiye’de “Yılın Otomobili”ni seçmek hepimizin hayaliydi gerçek oldu. Altı yıldır da başarıyla gerçekleştiriliyor. Bu etkinliğin hayat bulmasındaki en önemli unsur otomotiv gazetecileri şüphesiz. Ama OGD Başkanı Ufuk Sandık için ayrı bir parantez açmam gerekiyor. Sandık’ın bu konudaki yoğun ve özverili çalışmaları bu istikrarın en büyük nedeni. Pandemi koşullarında bile bu geleneği sürdürebilmek, yaşatmak için büyük çaba sarf ediyor. Ufuk Sandık’ın bu konudaki istikrarlı duruşu, OGD için de, sektör için de bu yarışma için de büyük bir güven kaynağını oluşturuyor.