İstanbul
Açık
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Firardan sonra ilk işi hırsızlık oldu: Tepebaşı’nda çalıntı motosikletle yakalandı!

Firardan sonra ilk işi hırsızlık oldu: Tepebaşı’nda çalıntı motosikletle yakalandı!

Eskişehir’de 37 yılın üzerinde hapis cezası bulunan ve bir hafta önce cezaevinden firar eden hükümlü, çaldığı motosikletle birlikte polis ekiplerince yakalandı.

KAYNAK: İHA

Cezaevinden Firar Ettikten Sonra Hırsızlık Yaptı

Eskişehir’de 37 yıl 1 ay 29 gün hapis cezası bulunan ve 1 hafta önce cezaevinden firar ettiği belirlenen şüpheli, park halindeki bir motosikleti çaldı. Olayın ardından yapılan ihbar üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Firari Şüpheli Operasyonla Yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, firari hükümlü düzenlenen operasyonla yakalandı. Çalınan motosiklet Tepebaşı ilçesinde bulunarak muhafaza altına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Eskişehir’de Hırsızlık Vakaları ve Sayısal Görünüm

Eskişehir’de hırsızlık suçları, son yıllarda hem gündelik haberlerde hem de emniyetin operasyonlarında sıkça yer buluyor. Rakamlarla ifade edildiğinde, ilin suç haritası içinde mal varlığına karşı işlenen suçlarda 2025’te önceki yıla göre küçük de olsa bir artış görüldü; evden hırsızlık olayları gibi vakalar 2024’te 297 iken 2025’te 298’e yükseldi. Bu veriler, hırsızlık ve benzeri mal varlığı suçlarının yerel güvenlik gündeminde sürekli takip edildiğini gösteriyor. Ayrıca Eskişehir’de hırdavat ve inşaat malzemelerinden tarihi eser taşımaya kadar farklı türlerde hırsızlık vakaları polis operasyonlarıyla aydınlatıldı; örneğin Ocak 2025’te çeşitli otolardan toplam 235 bin TL değerinde malzeme çalındı, şüpheliler daha sonra yakalandı. Bu olaylar, polis ve jandarmanın hırsızlıkla mücadeledeki çabalarının hem artan vakalarla hem de çözüm odaklı çalışmalarla sürdüğünü ortaya koyuyor.