PKK TERÖR ÖRGÜTÜ ORMANLARI YAKIYOR

Ozan CEYHUN 30 Ağu 2019

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
Orman yangınları başka eylemler yapmakta zorlanan PKK'lı teröristler için "kolay eylem" olarak görülmekte...örgütsel çöküntüyü durdurmak amacıyla son kalan militanlarını orman yangınlarına yönlendirerek son çırpınışlarını gerçekleştiriyorlar.

Tüm dünya kamuoyunun gözleri önünde “dünyanın ciğerleri” olarak tanımlanan Amazon Ormanları yanmakta. Bu yıl Ocak ayının ilk günlerinden bugüne kadar 80 bin yangın gündeme geldi. Brezilya tek başına bu yangınlarla mücadelede başarısız kalmakta. Bu nedenle geçtiğimiz hafta sonu ve Pazartesi toplanan G7 Zirvesi’nde de Fransa ve Almanya’nın önerisiyle Amazon Ormanları yangınlarını sona erdirici tedbirler için 20 Milyon Avro yardım yapılması kararlaştırıldı.

Küresel ısınma ve benzeri nedenler sebebiyle tüm insanlığın haklı gelecek kaygılarına sahip olduğu bir dönemde Amazon Ormanlarında çok geniş bölgelere yayılan yangınlar nedeniyle tabiatın tahrip olmasının sonuçları çok vahim. Bu nedenle acilen müdahale şart. G7 tarafından gündeme gelen yardımın Birleşmiş Milletler nezdinde de gündeme gelerek ihtiyaç duyulan tüm önlemlerin sağlanması gerekiyor. Uluslararası iş birliği olmaksızın Brezilya’nın bu ormanları korumasının mümkün olmadığını hep birlikte gördük ve görmekteyiz.

Maalesef orman yangınları sadece Brezilya’da da değil dünyanın birçok köşesinde çok sayıda ağacın, bitkinin ve hayvanın yok olmasına neden olmaya devam etmekte.

Ülkelerin yanlış politikaları, orman bölgelerinde yaşayanların çıkar sağlamak amacıyla yangınları kasıtlı çıkarması, uluslararası düzeyde gereksiz çekişmelerin ortak önlem alınmasını engellemesi, savaşlar ve aşırı sıcaklar bu yangınlara neden olan sebeplerden sadece bazıları.

Üzülerek gözlemlediğimiz bir acı gerçek daha var. O da teröristlerin orman yangınlarını bir mücadele aracı olarak istismar ediyor olmaları!

Türkiye’de yıllarca kanlı terör eylemleri yaparak çok sayıda insanı katleden terör örgütü PKK, son aylarda Türkiye’de gündeme gelen orman yangınlarını üstlenerek bir kez daha “insanlık ve tabiat düşmanı” bir terör örgütü olduğunu itiraf etti.

Türkiye’nin Ege bölgesi başta olmak üzere yaklaşık 1,5 aydır Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarının arkasında olduğunu açıklayan örgütün, terör örgütü PKK’nın uzantısı olduğu ortaya çıktı. Ormanlara ateşe veren teröristler sabotajla yaktıkları ormanları tek tek sıralayarak hepsinin kendileri tarafından yakıldığını açıkladı.

Terör örgütü 11 Temmuz 2019 ve 24 Ağustos 2019 tarihleri arasında Edirne, Uşak, Balıkesir, Marmaris, Muğla, İzmir, İstanbul, Mersin, Manisa, Antalya, Çanakkale, Afyonkarahisar, Bursa ve Aydın kentlerinde 25 orman yangını çıkardığını açıkladı.

Türkiye’nin teröre karşı verdiği topyekûn mücadelenin başarılı olması ve PKK terör örgütünün artık bitme noktasına vardığı bir dönemde bu eylemler ile PKK terör örgütü “henüz bitmedik” mesajı vermeye çalışıyor. Bu yangınlar sayesinde Türkiye ekonomisine zarar vermek ve toplumsal gerginlikler çıkarmak umuduyla tabiata zarar vermekteler.

Orman yangınları başka eylemler yapmakta zorlanan PKK’lı teröristler için “kolay eylem” olarak görülmekte. Terör örgütünün bitip tükenmek üzere olması ve dağılma yaşaması sonucu çok sayıda terörist teslim olmaya başladı. Bu örgütsel çöküntüyü durdurmak amacıyla son kalan militanlarını orman yangınlarına yönlendirerek son çırpınışlarını gerçekleştiriyorlar.

Onlarca yıl insanları katlederek en başta Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve tüm Türkiye’ye çok acılar çektiren bu teröristler şimdi de ormanları yakarak insanlara zarar vermeye devam

ediyorlar. Yangınları aynı bölgede 4 - 5 kundaklama yaparak, rüzgârın en kuvvetli olduğu zamanı seçerek söndürülmesi güç hale getiriyorlar. Yangın çıkardıkları bölgelerde insan yaşamını tehlikeye atmaları umurlarında bile olmuyor.

Bir kez daha terörün gerçek yüzü ortaya çıkmakta. Teröristler için insan yaşamının hiçbir değeri yok. Üstelik yaktıkları orman bölgelerinde zor koşullarda yaşamlarını sürdüren köylülerin hem yaşam alanlarını yok ederek hem de ekonomik koşullarını sabote ederek insanları yokluğa itiyorlar.

Ayrıca yangın bölgelerinde var olan otellerde Alman, Fransız, İngiliz, Belçikalı ya da Hollandalı turistlerin olması özel olarak seçtikleri hedefler. Türkiye’nin ekonomisinde önemli bir yeri olan turizmi baltalamak istiyorlar.

Çok merak ediyorum Avrupa kamuoyu acaba ne zaman PKK terör örgütünün sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın ve insanlığın büyük bir sorunu olduğunu fark edecek?

Acaba ne zaman PKK terör örgütünün Kürt kökenli insanlarla hiçbir ilgisinin olmadığı gerçeğini görecek? PKK terör örgütü ve onun esiri olmuş durumdaki HDP isimli siyasi partinin en başta Türkiye ve Suriye ile Irak’ta barış ve huzur istemediği her gün daha fazla ortaya çıkmakta. Varoluşlarını teröre borçlu olan PKK’nın terör baronları “kan dökmekten”, “terörden” ve “kaostan” beslenmekteler.

Orman yangınları da bu amaca hizmet etmekte.

Avrupalı Yeşiller nasıl oluyor da “ormanları yakan” ve “tabiatı tahrip eden” bu terör örgütüne destek olabiliyorlar? Bunu anlayabilmek mümkün değil!

Bu gerçekleri görmek için PKK terör örgütünün daha kaç ormanı yok etmesi ve insanların yaşam alanlarını tahrip etmesi gerekiyor?

Uyanın artık!